I 1953 modtog den svenske statsminister Tage Erlander på vegne af den svenske stat en gave. Og da den svenske statsminister var socialdemokrat, som de fleste svenske statsministre jo har været det, var det lidt en ømtålelig affære. For giveren var en afdød industrifyrste, og gaven var intet mindre end en herregård. Harpsund hed den. Her kunne Tage Erlander, det svenske folkehjems fader, så holde hof om sommeren. Sådan lød i hvert fald skæmteriet i den svenske presse. En socialdemokrat på en herregård. Gud bedre det! For såvel industrifyrster som presse og socialdemokrater var endnu vænnet til at tænke på politik som kamp, nærmere bestemt klassekamp.

Christian Egander Skov i Berlingske om regeringens grønne trepartsaftale.

Kommentar
Berlingske
01/07/2024
Link

Vær på forkant med Danmarks nye værdipolitiske tænketank.