Hvor blev den egentlig af, hungersnøden i Gaza? I foråret var ingen i tvivl om, at den var på vej. »Gaza står over for akut hungersnød« , skrev DR tilbage i marts. Omtrent en million mennesker var ifølge en rapport fra det FN- og EU-støttede initiativ Integrated Food Security Phase Classification (IPC) akut truet af en hungersnød. »Dette er en kunstig, menneskeskabt situation, som vi let kan modgå, hvis vi får lov til det. Vi ved, hvad der skal gøres,« udtalte generalsekretæren for FN-organet UNRWA samme måned. Så sent som 16. maj kunne World Food Programmet vurderer, at nu var risikoen for hungersnød overhængende. Faktisk havde truslen aldrig været større, hed det.

Christian Egander Skov skriver om påstanden om Israels målrettede brug af hungersnød – og hvorfor påstanden støder på ét centralt problem.

Kommentar
Berlingske
24/06/2024
Link

Vær på forkant med Danmarks nye værdipolitiske tænketank.