I de senere år har der været udbredt kritik af universitetsloven fra 2003 og dens omfattende konsekvenser. Brede kredse i de videnskabelige miljøer har i den ene udgivelse efter den anden beskrevet, hvordan universiteterne har udviklet sig til små enevældige koncerner, der styres af konkurrencestatens temaer og strategiske interesser, mens den frie forskning og selvstændige tænkning gisper i afkrogene, hvis den da ikke fyres på gråt papir.

Universiteternes ledelser overhører tilsyneladende kritikken. I hvert fald har de været tavse som enevældige maskiner. Det er en skandale af dimensioner.

Thomas Aastrup Rømer kritiserer universitetsledelserne for at være tavse om de forskningsmæssige konsekvenser af universitetsloven.

Kommentar
Akademikerbladet
24/06/2024
Link

Vær på forkant med Danmarks nye værdipolitiske tænketank.