Hanne Riishøj udgav i 2023 en lille bog ”Ribefortællinger i børnehøjde”, som er på 76 sider i et læsevenligt og fint illustreret layout. Og hvilke sider! Bogen må kandidere til en af årets vigtigste bøger, både litterært og fagligt.

Bogen indeholder 22 korte erindringsglimt fra forfatterens barndom i Ribe i slutningen af 1950’erne, hvor hun voksede op med en hjemmegående mor, en far som var jurist for biskoppen, og fire ældre søskende. Alle beretningerne er fortalt direkte til læseren/barnet, med formuleringer som ”og ved du, hvad der skete?”. Det giver en barnlig og fængende nærhed i sproget.

De små fortællinger er vidunderligt erindret og fortalt. På Tvedgade nr. 9 i Ribe var der et børneliv af den anden verden, spækket med oplevelser, erfaringer, skæve eksistenser og overraskende tildragelser. Alt sammen med kun yderst lejlighedsvis forældreinddragelse.

Thomas Aastrup Rømer har anmeldt Hanne Riishøjs nye bog i Årsskriftet Critique.

Artikel i tidsskrift
Årsskriftet Critique
21/06/2024
Link

Vær på forkant med Danmarks nye værdipolitiske tænketank.