Europaparlamentsvalget har afsløret, at danskerne har fået nok af midterregeringen. Det er ikke den store overraskelse, hvis man har fulgt med i meningsmålingerne det sidste stykke tid. Opbakningen har ligget på omkring 30 procent, hvilket har været en historisk afvisning af en siddende regering, og EP-valget endte da også med samme lave opbakning, som meningsmålingerne havde vist. Der var mange, der i sin tid spåede, at en midterregering ville få fløjene til at vokse og skabe utilfredshed i vælgerhavet. Det behøvede man ikke være politisk analytiker for at kunne forudse. For sagen er nu engang den, at mennesker hellere vil have holdninger end løsninger. Ja, det lyder paradoksalt.

Rasmus Ulstrup om regeringens misforståelse af befolkningens interesser som udtryk for regeringens dårlige europaparlamentsvalg.

Kronik
Weekendavisen
21/06/2024
Link

Vær på forkant med Danmarks nye værdipolitiske tænketank.