At bo i Danmark er indimellem som at leve i en parentes. I fraværet af substantielle temaer blev vores europaparlamentsvalg en tam affære, men ude i Europa satte valget scenen for en konfrontation mellem den politiske midte bestående af socialdemokratiske, konservative og liberale partier på den ene side og så den meget forskelligartede gruppe af populistiske og højrenationale partier på den anden. Dansk politik udtrykker en vanemæssig konservatisme, hvor man har foretrukket det ene socialdemokrati for det andet. Valgene i Europa udtrykker en radikalitet, et måske desperat, eller måske bare halvtræt og irriteret greb efter et alternativ til det bestående. Jeg tog selv turen til to af Europas traditionelle kernelande: Først til Holland dagen efter valget og nogle dage senere til Belgien, hvorfra jeg skriver disse ord.

Christian Egander Skov diskuterer politiske tendenser i Europa, og hvordan disse påvirker Europas hjerte.

Kommentar
Berlingske
17/06/2024
Link

Vær på forkant med Danmarks nye værdipolitiske tænketank.