Hvad gør man af sine jordiske rester, når man både ønsker sin aske spredt over havet og nedsat i jorden på samme tid? Man får da bare sin aske delt i to portioner efter kremeringen. Netop deling af aske søgte 467 danskere tilladelse til i 2023, hvoraf 10 fik afslag. Mens det måske ikke lyder af meget, så svarer det til hele 650 procent flere tilladelser end 10 år tidligere, hvor 61 afdødes aske blev delt op. En eksplosiv udvikling, som særligt tog fart fra 2018, hvilket kan skyldes én særlig person. Dette år vakte prins Henriks bisættelse nemlig en del opstandelse, da prinsgemalen havde valgt ikke at lade sig begrave i Roskilde Domkirke ved Dronningens fremtidige side. I stedet blev én del af hans aske spredt over de danske farvande , mens den anden del blev nedsat i Fredensborg Slotshave.

Artikel i avis
Kristeligt Dagblad
16/06/2024
Link

Vær på forkant med Danmarks nye værdipolitiske tænketank.