Værdighed er i sammenhæng med spørgsmålet om en eventuel lovliggørelse af aktiv dødshjælp og i debatten herom blevet nævnt adskillige gange. Og det er godt. For det er rent faktisk vigtigt at sikre, at etikken huskes og vurderes, når man måske vil ændre på lovgivning inden for et område, som berører menneskets værdighed.

Det er afgørende at fastholde en helhedsopfattelse af mennesket. Mennesket er både et fysisk, psykisk og socialt væsen. Andre vil anvende ord som krop og sjæl, eller legeme og ånd, eller hjerte, sind og sjæl. Hvilke ordpar der end anvendes, skal de alle ses i sammenhæng og ikke skilles fra hinanden. Måske kender vi det fra os selv, at det ofte vil være sådan, at når én del skranter, bliver også andre dele udsat for påvirkning.

Læs denne artikel om Prospekts nye antologi “Så sandt som vi er mennesker”.

Magasinet Helse
Magasin
12/06/2024
Link

Vær på forkant med Danmarks nye værdipolitiske tænketank.