weekenden var der som bekendt valg til Europa-Parlamentet. Det havde De naturligvis styr på, kære læser, men med en samlet valgdeltagelse på 58,2 pct. er der nok en enkelt eller to i Deres bekendtskabskreds, der ikke lige havde så meget styr på det (til sammenligning var valgdeltagelsen ved det forrige folketingsvalg på 84,2 pct., og ved europaparlamentsvalget i 2019 var stemmeprocenten på 66,1).

Så på trods af, at EU regulerer mere end nogensinde før. På trods af at stadig flere kompetencer flyder i en lind strøm i retning af Bryssel. Og på trods af at Europas og EU’s geopolitiske situation er mere – skal vi kalde det ”spændende”? – end i mange, mange år, var der altså færre mennesker, der lod sig trække til truget med demokratisk indflydelse. På den måde er vi vel alle sammen en slags tabere.

Men hvis vi for en stund lægger de principielle overvejelser lidt til side, kan vi jo grave os ned i det interessante valgresultat.

Adjungeret rådgiver i Prospekt Morten Jarlbæk Pedersen dykker ned i valgresultatet ved Europaparlamentsvalget i denne artikel.

Artikel i tidsskrift
Årsskriftet Critique
10/06/2024
Link

Vær på forkant med Danmarks nye værdipolitiske tænketank.