Ligesom alle andre har jeg været i gang med at se »Den sorte svane« , og ligesom alle andre er jeg blevet chokeret over det hele og tænkt, at det var for galt, og nu måtte det snart være nok. Men jeg ved også godt, at den rygmarvsreaktion i virkeligheden dækker over en dyb afmagt og en truende fornemmelse af, at vi kun har set toppen af isbjerget.

For sagen er vel, at dette er sådan, Danmark ser ud, når vi lader parallelsamfund skyde op, hvor der ingen sans er for forpligtelsen, ja, fordi der intet er, som binder.

»Den sorte svane« er ikke urovækkende, fordi den minder os om, at sådanne samfund eksisterer, men fordi den giver os et billede af, at de spreder sig som en skimmelsvamp i et misholdt hus, som skyder sine sporer dybt ind i de bærende konstruktioner, indtil der intet andet er tilbage end råd og råddenskab.

Infiltration og korruption med andre ord.¨

Christian Egander Skov er i Berlingske med en kommentar om TV2’s nye dokumentar “Den sorte svane”.

Kommentar
Berlingske
09/06/2024
Link

Vær på forkant med Danmarks nye værdipolitiske tænketank.