De fleste danskere går op i, at Danmark er et velfungerende demokrati byggende på en sund retsstat. Eller det vil sige: De fleste danskere går op i det, men er af den overbevisning, at hverken demokratiet eller retsstaten kan blive ret meget mere velfungerende eller sundere end netop i Danmark. Og derfor interesserer forbavsende få sig reelt og substantielt for netop disse emner. Måske også fordi det lynhurtigt bliver både teknisk og abstrakt. Diskussionen om, hvordan vi skal tage fælles beslutninger, er for mange danskere bare mindre interessant, end diskussioner om hvilke beslutninger vi skal faktisk tage. Det er dog gradvist ved at gå op for nogle – ikke mindst folk i omegnen af Christiansborg – at det ikke helt forholder sig med demokratiet og retsstaten, som vi måske tror og håber. Maskinens tandhjul skurrer, politiske skandaler synes både større og hyppigere, politik synes at handle mere om medier og opslag på sociale medier end om substans.

Adjungeret rådgiver hos Prospekt Morten Jarlbæk Pedersen med en artikel i Årsskriftet Critique baseret på et Prospekt-notat.

Tidsskriftsartikel
Årsskriftet Critique
04/06/2024
Link

Vær på forkant med Danmarks nye værdipolitiske tænketank.