EU har via en dom vedrørende forhold i Sydeuropa tvunget Folketinget til at indføre en omfattende og nidkær arbejdstidsregistrering og dermed kontrol af landets arbejdstagere. I gamle dage ville en sådan aktion afstedkomme en prompte og kritisk aktion fra fagforeningerne. Både i forhold til indgrebets omfang og dybde, og ikke mindst i forhold til, at indgrebet er et regelret brud med den danske arbejdsmarkedsmodel, hvis filosofiske og retlige rod er det såkaldte subsidiaritetsprincip, som betyder, at i EU skal beslutninger træffes på det lavest mulige politiske og administrative niveau. Men Akademikernes formand Lisbeth Lintz er glad for forslaget. Det kan man læse om i et stort interview i Politiken den 20. maj. Hun mener, at loven ”passer på medarbejderne” og peger på, at eventuelt ekstraarbejde nu kan komme frem i lyset. Danmarks Lærerforening er også positiv, fremgår det af en artikel i mediet Folkeskolen.dk. Det samme er DM, kan man læse her på hjemmesiden.
Thomas Aastrup Rømer kommenterer på EU’s krav om arbejdstidsregistrering.

Kommentar
Akademikerbladet
31/05/2024
Link

Vær på forkant med Danmarks nye værdipolitiske tænketank.