Det internationale pres på Israel er øget. ICC, den internationale krigsforbryderdomstol sidestiller Benjamin Netanyahu med terrororganisationen Hamas’ ledelse, domstolens anklager har begæret en arrestordre udstedt. Fredløs og flygtning skal han være på jorden. I ICC står Israel også anklaget for krigsforbrydelser og folkemord indstævnet af Sydafrika, og anklagen er blevet taget alvorlig nok til, at sagen ikke er blevet blankt afvist. Dette har i det mindste medført, at anklagen om folkemord er blevet så tilpas trivialiseret, at den er blevet fast inventar i de talrige antiisraelske og antijødiske manifestationer. Studerende på Københavns Universitet opfordrer tilsyneladende til global voldelig opstand og propalæstinensiske demonstranter har ifølge B.T . malet udsagn med støtte til terror foran den israelske ambassade.
Christian Egander Skov analyserer Israels situation i øjnene på flere vestlige staters anerkendelse af Palæstina som en stat.

Kommentar
Berlingske
27/05/2024
Link

Vær på forkant med Danmarks nye værdipolitiske tænketank.