Det var næsten givet. I sin nye bog – eller hvad man nu skal kalde Befrielsens pris – måtte Lars Løkke Rasmussen (M) komme ind på problemet. Vi føder for få børn. Det har vi gjort længe. Nu er problemet pludselig blevet meget værre. Heldigvis ligger løsningen ligefor. Vi skal, som Lars Løkke også slog fast på Moderaternes landsmøde, slet og ret have nogle flere børn ude i familierne. Det er ikke kun Løkke, der har opdaget familiepolitikken. For nyligt udpegede Liberal Alliance familiepolitikken som dét, der kunne samle det borgerlige Danmark og forny forne tiders ideologiske ringforlovelse. Konservatives nye formand, Mona Juul, har ligeledes genoptegnet den linje, som allerede blev trukket i Papes sidste tid, hvor Konservative ville genrejse familien – måske i håb om, at familiepolitikken også kunne genrejse Konservative. Familiepolitikken er vendt tilbage fra sin lange, relative ubemærkethed. Hvis familiepolitikken og familielivet havde været en privatsag før, så er det nu i høj grad en politisk sag.

Kommentar
Altinget
22/05/2024
Link

Vær på forkant med Danmarks nye værdipolitiske tænketank.