Vi hører mere og mere om biodiversitet, og om hvordan verdens natur er på vej en tur i skraldespanden. Vi har nemlig stablet en masseuddøen på benene, og alt vores naturødelæggelse, forurening, overfiskeri og udledning af drivhusgasser kan ende med at give gevaldigt bagslag, idet det er svært at bo på en død planet.

Det er noget af det, Alexander Holm vil fortælle mere om, i denne tour-de-force i naturlandskabet. Du bliver klogere på biodiversitet som begreb, hvorfor det er så vigtigt og de alarmerende faktorer, der fører til naturkrisen. Vi snakker både om verdens økosystemer, og om den brændende platform herhjemme i Danmark, hvor naturen ikke ligefrem er til et 12-tal.

Men fortvivl ikke! Der er en masse problemer, men der er også en masse løsninger. I dette foredrag vender vi begge dele, så vi ikke går derfra med tårer i øjenkrogen, men snarere med blod på tanden og et stykke med håb i kroppen. Gennem en blanding af oplysning, inspiration og praktiske eksempler giver Alexander Holm os redskaber til at forstå og tackle biodiversitetskrisen.

Om Alexander Holm

Alexander Holm er aktiv debattør, konsulent og uddannet biolog med speciale i naturbeskyttelse. Han står bag Danmarks mest populære podcast om biodiversitet, klima og grøn omstilling, Den Dyriske Time, hvor ugens vigtigste historier fra den grønne frontlinje bliver vendt og drejet.

Arrangør: Tænketanken Prospekt i samarbejde med FOF Aarhus.

Tid: 04/11/2024 kl. 19-21
Sted: Godsbanen, Skovgaardsgade 3-5, 8000 Aarhus C
Pris: 175 kr. 

Link til tilmelding gennem FOF.

Vær på forkant med Danmarks nye værdipolitiske tænketank.