Aldrig før har så mange søgt efter mening og det gode liv. Men måske kan filosofien hjælpe os.

Der findes en ældgammel tradition for at tænke over det gode liv og det gode samfund. Den går tilbage til Aristoteles og de gamle grækere og kaldes for dydsetik. I mange år var den glemt, men nu er den på vej tilbage.

I denne foredragsrække tager ph.d. og rådgiver Alexander Sokol os med ned i filosofiens historie og spørger, om moralfilosofien kan hjælpe os med at skabe det gode liv.

31/10: Moralfilosofiens krise
Her skal det handle om etikkens historie, om hvordan nytteetikken og pligtetikken, der engang dominerede, er blevet udsat for kritik i det tyvende århundrede. Det skal handle om behovet for en ny etisk skole og om den moderne dydsetik som et svar på krisen.

7/11: Den gamle og nye dydsetik
Vi følger dydsetikkens udvikling fra Aristoteles, stoikerne i den antikke verden og middelalderens intellektuelle superstjerner Thomas Aquinas og Dante. Til sidst kommer vi til den moderne dydsetik, der er blomstret frem de sidste mange år.

14/11: Den neutrale stats umulighed
Kan en stat være værdineutral? Det mener mange, og for mange er det også et ideal. Men den moderne dydsetik vil argumentere for, at den værdineutrale stat ikke er mulig eller ønskelig. Det dykker vi ned i og kigger på mulighederne for en dydsetisk værdibaseret stat.

Om Alexander Sokol

Alexander Sokol arbejder med dydsetik og dannelse som rådgiver i Tænketanken Prospekt. Han deltager løbende i den offentlige debat, i særdeleshed om etik, værdipolitik og økonomi, og er desuden ph.d. i statistik med en baggrund i finanssektoren.

Arrangører: Tænketanken Prospekt i samarbejde med FOF Aarhus

Tid: 31/10, 7/11, 14/11 2024 kl. 19
Sted: Solsalen, Ingerslevs Boulevard 3, 8000 Aarhus C
Pris: 150 kr. for alle 3 arrangementer

Link til tilmelding gennem FOF

Vær på forkant med Danmarks nye værdipolitiske tænketank.