Et indslag på dette års Roskilde Festival inviterer de 131.000 festivalgængere til at udvise solidaritet med Palæstina. “Gennem sang, mad og personlige fortællinger fra Palæstina [vil vi] skabe et rum, hvor vi kollektivt og på tværs af kulturelle skel og perspektiver kan finde sammen for at styrke håbet om fred og et frit Palæstina,” skriver Roskilde Festival i den officielle beskrivelse af eventet ”Solidarity with Palestine” (Solidaritet med Palæstina), der finder sted den 2. juli. Det er en del af festivalens aktivismeprogram, hvor mellemøstkorrespondent Waleed Safi, aktivist og sangerinde Dana Alshihaby og en organisation for palæstinensiske kvinder, Danish Palestinian Women Organisation (DAPAWO), vil rette fokus mod konflikten i Gaza. Også Palæstinensisk/Jødisk Alliance vil deltage. Det er en koalition bestående af unge palæstinensere og jøder, som blev dannet kort efter Hamas’ terrorangreb den 7. oktober sidste år.
Michael Böss mener, at Roskilde Festival er ekskluderende, når de fravælger også at vise solidaritet med de jødiske ofre i konflikten.

Artikel
Kristeligt Dagblad
17/05/2024
Link

Vær på forkant med Danmarks nye værdipolitiske tænketank.