Den nye direktør for tænketanken CEPOS, Jes Brinchmann, har i Berlingske 7. maj kastet sig over en kritik af børnehaverne, som efter min mening er forfejlet. Brinchmann har to pointer: For det første mener han, at børnehaverne for dårlige, og at dette ikke kan afhjælpes med bedre normeringer. Han henviser blandt andet til Økonomisk Råd , som selv bygger på konkurrencestatsøkonomen James Heckman. I den omegn reduceres børn og pædagoger til »human kapital« . Det er økonomiens invasion i pædagogikken. En ødelæggende skæbne for næste generation. Brinchman henviser også til det instrumentalistiske og statsstyrede EVA, som har været en kraftfuld støtte for skolereformens læringsrevolution, og til forskeren Ole Henrik Hansen, som altid har været kritisk over for offentlig børnepasning.
Prospekts seniorrådgiver Thomas Aastrup Rømer angriber CEPOS i denne kommentar i Berlingske.

Kommentar
Berlingske
15/05/2024
Link

Vær på forkant med Danmarks nye værdipolitiske tænketank.