Det kan være fristende at sikre sig, at man mener og siger præcis det, som fonde og politikere gerne vil høre, så man kommer med i næste bevillingsrunde eller endda opnår en plads på finansloven. Når alt det gode, civile arbejde er på spil i en tid med usikker økonomi, så forstår jeg virkelig godt dem, som passer på og passer ind. Derfor vil jeg ikke skrive en formaning, men en opmuntring: Tal frimodigt. Vores vigtigste fællesskab som samfund er familierne og de frivillige fællesskaber, som vi vælger at forpligte os på. Der findes intet stærkere end et mennesker, som vælger at hjælpe uden at være tvunget, lønnet eller presset til det. Den styrke har civilsamfundets organisationer. Min klare opfordring vil være at finde stolthed i det. At stå ved sig selv og sine værdier, også når de ikke er populære.
Isabella Arendt er i Altinget med en kommentar om organisationer i vores civilsamfund.

Kommentar
Altinget
14/05/2024
Link

Vær på forkant med Danmarks nye værdipolitiske tænketank.