Liberalisme er naturligvis ikke bare en ting. Liberalismen er en stor politisk filosofi. Men nogle gange er den også bare idiotisk. Tænk bare på spændingerne mellem Liberal Alliance og Venstre. Sidstnævnte er ved at lulle sig ind i en form for halv-woke liberalisme , som den unge hedspore fra Liberal Alliance Mads Strange rammende har betegnet som »ideologisk sklerose.« En stadigt mere desperat Troels Lund Poulsen (V) har angiveligt forvandlet sig til et rovdyr og tyer til at kalde Liberal Alliance » nationalkonservativt .« Dette skældsord betyder vist ikke andet, end at LA i modsætning til Venstre ikke er værdipolitisk progressive, altså mere eller mindre woke. Venstres Morten Løkkegaard advarer endog mod at stemme LA, fordi partiet søger optagelse i det, Løkkegaard betegner som en »ærkekonservativ« gruppe i Europa-Parlamentet. Dette er den dominerende centrum-højregruppe EPP. Her sidder alle de store partier, der plejede at minde om Venstre. Altså før partiets ledelse berusede sig i den liberale natpottesunderfulde væsker.
Christian Egander Skov skriver om liberalismens mangler i Berlingske.

Kommentar
Berlingske
13/05/2024
Link

Vær på forkant med Danmarks nye værdipolitiske tænketank.