Intet over og intet ved siden af ytringsfriheden. Det var mantraet, da Danmark gennemlevede Muhammedkrisen i 2005 og 2006.

Anderledes lød det i 2023, da et flertal i Folketinget gennemførte koranloven som en reaktion på De danske patrioter og andres afbrænding af koraner foran udenlandske ambassader, og i sidste ende fordi flere muslimske lande lagde pres på Danmark.

Loven har udløst kritik for at indskrænke ytringsfriheden. Ytringsfriheden kan være en besværlig størrelse – nærmest en farlig størrelse – når folk glemmer, at der er ytringsfrihed, men ikke ytringspligt.

Men er koranloven nødvendig? Nogle mener, at man kunne have løst problemet på en mindre drastisk måde. Andre mener, at fordelene ved loven er større end ulemperne: Den forhindrer de provokerende koranafbrændinger, men forringer i praksis ikke ytringsfriheden – den er i dag ligeså god som under Muhammed-krisen.

Til foredraget vil Nina Palesa Bonde gennemgå synspunkter for og imod koranloven, lægge op til debat og folkeoplyse om både juraen bag koranloven, det parlamentariske forløb og de falske oplysninger, som fulgte med i debatten.

Om Nina Palesa Bonde
Nina Palesa Bonde er en debattør, der med både skarpe og velunderbyggede argumenter har engageret sig i den offentlige debat om ytringsfrihedens tilstand efter vedtagelsen af koranloven. Hun er dommerfuldmægtig, medstifter af ytringsfrihedsgruppen Gruppen Paty og formand for dommerfuldmægtigforeningen.

Arrangør: Tænketanken Prospekt i samarbejde med FOF Aarhus.

Tid: 08/10/2024 kl. 19
Sted: DOKK1, Hack Kampmanns Plads 2, 8000 Aarhus C
Pris: 150 kr
Link til tilmelding gennem FOF

Vær på forkant med Danmarks nye værdipolitiske tænketank.