Ietikken har vi moralen i tankerne, og det er på mere end en måde.

Derfor er det værd at standse op et øjeblik, når der fra tid til anden tales om politikere, der efter forgodtbefindende kan jonglere med etik og menneskesyn på en gang – vel at mærke sammen med de gængse bolde: økonomi og teknologi – der altid er bløde og gode at gribe.
Særligt sundhedsetikkens forskellige tematikker så som aktiv dødshjælp, organdonation, surrogatmoderskab, abort og fertilitet er inden for de seneste år blevet væsentlige politiske jonglørbolde. Ikke kun for den ansvarlige minister. Statsministeren og udenrigsministeren jonglerer også i denne arena fra tid til anden.

I etikken ser vi kritisk på den moralske praksis. Etik er således eftertanke. Skytset rettes måske mod inkonsekvens, hykleri, snæversind. Eller mod det moralske sprog og dermed også mod den politisk moralske sprogdragt, skriver Søren Peter Hansen.

Kronik
Kristeligt Dagblad
02/05/2024
Link

Vær på forkant med Danmarks nye værdipolitiske tænketank.