De fleste forældre kender det med, at man nogle dage bliver rykket i fra alle sider. Det kan være svært at få en travl hverdag til at hænge sammen. Ikke alene er der børn, der skal hentes og bringes, tøj, der skal vaskes, og næser, der skal pudses, der er også et arbejde, der skal passes. En ny analyse fra Tænketanken Prospekt viser, at danske børnefamilier er nogle af dem, der er hårdest spændt for i Europa.

Langt hen ad vejen er det naturligvis et grundvilkår, at der er en hel masse, man bare skal, når man har børn. Og det er ikke noget at klynke over eller gøre sig til offer over. At være nogens mor eller far er vel stort set det mest meningsfulde, man kan være i livet. Det lægger man sig naturligvis gerne i selen for.

Men vi kan ikke undgå at bemærke, at der på det seneste er blevet rykket lidt mere end rigeligt i børnefamilierne. Hvis forældre skal have tid og overskud til faktisk at være forældre, kræver det, at den tid og det overskud er til stede de fleste dage og ikke bare undtagelsesvis i weekender eller en heldig dag, hvor ulvetime, lur og snacks går op i en højere enhed. Sådan skriver Isabella Arendt og Christian Egander Skov i denne kronik.

Kronik
Jyllands-Posten
30/04/2024
Link

Vær på forkant med Danmarks nye værdipolitiske tænketank.