Christian Egander Skov

Programleder, Prospekt

Danske familier med småbørn ligger i top i OECD, når det gælder fuldtidsarbejde. Det skal ses i lyset af, at Danmarks andel af fuldtidsbeskæftigede blandt 25-54-årige generelt ikke ligger højt i OECD. Det viser denne analyse fra Tænketanken Prospekt.

At danske børnefamilier ligger i top i OECD, mens aldersgruppen 25-54-årige som helhed ligger i midterfeltet, rejser i det mindste spørgsmålet, om det er rimeligt, hvis danske børnefamilier skal betale prisen for et politisk ønske om mere arbejdskraft. I forhold til spørgsmålet om at adressere den truende demografiske krise rejser det desuden spørgsmålet om vi gør nok for at tænke familiepolitikken ind i andre politikområder som arbejdsmarkeds- og skattepolitik

Resumé:

  • Danske familier med småbørn ligger i top i OECD, når det gælder fuldtidsarbejde.
  • Danske forældre indtager en 6. plads i OECD-sammenhæng med 68,6 procent i fuldtid.
  • Det skal ses i lyset af, at Danmarks andel af fuldtidsbeskæftigede blandt 25-54-årige generelt ikke ligger højt i OECD. Her indtager vi kun en 16. plads.

Læs hele analysen

 

Vær på forkant med Danmarks nye værdipolitiske tænketank.