I over et år har der været heftig debat om danskernes arbejdstid. Regeringen kalder arbejdskraft for den nye valuta og har med tal for arbejdstid ad flere omgange opfordret danskerne til at arbejde længere. For selve velfærdsstatens overlevelses skyld. Mest konkret har det været med til at koste danske lønmodtagere store bededag som helligdag.

Men en ny analyse fra Tænketanken Prospekt viser, at forældre i danske børnefamilier i langt højere grad end i børnefamilier i en række andre lande arbejder fuldtid.

»Det er utroligt, at danske politikere tilsyneladende overser, at det danske arbejdsmarked er et af de mest ligestillede i hele verden,« siger Christian Egander Skov, der er historiker og står bag analysen for Tænketanken Prospekt.

Interview
Berlingske
27/04/2024
Link

Vær på forkant med Danmarks nye værdipolitiske tænketank.