O få måneder skal mange danske lønmodtagere have fundet stempeluret frem fra de støvede hylder.
Allerede nu er nogle arbejdspladser begyndt at integrere registrering af ansattes arbejdstimer som en fast post i hverdagen. Kravet bygger på en EU-dom fra 2019, som i januar udmøntede sig i dansk lovgivning, vedtaget af regeringen, SF, Radikale Venstre og Alternativet.

Hverken præster, universitetslektorer eller andre er blevet fritaget fra påbuddet, selvom deres arbejdstider kan beskrives som uforudsigelige og fleksible. Men det kunne de have været, vurderer Frederik Waage, professor i forfatningsret på Syddansk Universitet.

Samme konklusion kommer ph.d. i statskundskab Morten Jarlbæk Pedersen, adjungeret rådgiver på området hos Prospekt, også frem til.
Han kalder overordnet loven uigennemskuelig og bemærker, at undtagelserne slet ikke er nævnt i lovteksten, men kun fremgår en smule rodet i bemærkningerne.

Avisartikel
Kristeligt Dagblad
23/04/2024
Link

Vær på forkant med Danmarks nye værdipolitiske tænketank.