Tirsdagen begyndte som en sædvanlig tirsdag for de fleste. Men før morgenen var blevet til formiddag, kom en af de breaking news, der virkelig er breaking: Børsen brænder. Før mange var kommet på arbejde, var det ikoniske dragespir opslugt af flammer. Billederne fra de dramatiske, voldsomme og vanvittige timer har sat sig på nethinden. Den 16. april 2024 vil for alle, der fulgte med, stå som dagen, hvor vi mistede noget af vores nationale identitet. Bortbrændt. Ud på eftermiddagen brugte beredskabsdirektør Jacob Vedsted Andersen det ord flere gange. Bortbrændt. Det ord har jeg aldrig tænkt over eller har registreret fandtes. Et ord, hvis egentlige betydning er svær at forstå rækkevidden og betydningen af. Bortbrændt. Noget, der har været, som ikke er længere. Fra at noget findes, til det er væk. Fra eksistens til en erindring. Beredskabsdirektøren bruger ordet om den del af Børsen, som havde stået som den havde gjort i de foregående fire hundrede år, og som var ved at bortbrænde. Lidt mere end halvdelen af alt det indre i Børsen, fra tårnet med dragespiret og dragefødderne, var væk. Helt væk. Bortbrændt. Fra at eksistere til nu kun at være en erindring, som slet ikke havde fundet vej til at sætte sig i os. Fordi Børsen stadig så tydeligt kan ses for vores indre blik. Uanset om man har gået, kørt eller cyklet forbi børsbygningen eller sejlet forbi på en kanalrundfart en gang eller utallige gange, så er det ikke bare en bygning. Det er Børsen.

Sjællandske Nyheder
Kommentar
20/04/2024
Link

Vær på forkant med Danmarks nye værdipolitiske tænketank.