I 2022 nedsatte den daværende undervisningsminister Pernille Rosenkrantz-Theil (S) en ekspertgruppe, som skulle undersøge, hvordan man kan minimere forskellene mellem drenges og pigers faglige resultater i skolen. I denne uge er dens resultater netop blev fremlagt. Ministeren var dengang under stærk påvirkning af den amerikanske konkurrencestatsøkonom James Heckman, hvis arbejde går ud på at udrydde al kulturel pluralisme i statistikkens og økonomiens tjeneste. Hun skrev en hel bog om emnet sammen med en anden socialdemokratisk minister, Ane Halsboe-Jørgensen. Heckmans system omdanner alle faglige traditioner til optimerings-metoder. Jeg analyserede de to ministres udgivelse i min egen bog I skolereformens kølvand.
Thomas Aastrup Rømer skriver om den ekspertgruppe, som undervisningsministeren har nedlagt i målet på at opnå mere lighed mellem drenge og piger i uddannelse.

Kontrast
Kommentar
18/04/2024
Link

Vær på forkant med Danmarks nye værdipolitiske tænketank.