Nogle kvinder taler om »mental load« . Andre kvinder forarges over, at nogle kvinder taler om »mental load« . Senest har jeg i debatter mødt påstande om, at min generation af mødre har for høje forventninger til livet, fordi vi insisterer på at trives i familien og have et arbejde. Hvornår er verden nogensinde blevet bedre af at tale ambitioner ned? Hvorfor ikke bare heppe med, når min generation af kvinder hæver barren for, hvor meget frihed familierne skal have? Hvorfor insistere på, at fremtidige familier ikke må have det bedre, end man selv havde? Hvornår er verden nogensinde blevet bedre af at tale ambitioner ned? Hvorfor ikke bare heppe med, når min generation af kvinder hæver barren for, hvor meget frihed familierne skal have? Hvorfor insistere på, at fremtidige familier ikke må have det bedre, end man selv havde? Jeg mener, at tiden er moden til, at vi kan kæmpe fælles for friheden til at være forskellige. At vi kan forsvare forældrenes suverænitet og myndighed i deres egen familie – uden at gøre os til dommer over, hvad de bruger myndigheden til.
Familiepolitisk rådgiver i Prospekt, Isabella Arendt, skriver om, hvorfor denne generations forældre forventer en del af samfundet i Berlingske.

Berlingske
Kommentar
14/04/2024
Link

Vær på forkant med Danmarks nye værdipolitiske tænketank.