Det gik ikke stille for sig, da Thomas Aastrup Rømer blev fyret fra Aarhus Universitet i slutningen af 2022. For var det ikke en ideologisk betinget afskedigelse under dække af en sparerunde? Hvorfor kunne det store universitet i provinsen, der har en milliardomsætning, ikke finde sølle 5 mio. på budgettet, så i alt syv varslede afskedigelser – med Rømer som den mest prominente – kunne trækkes tilbage? Det var ikke første gang, at Uddannelsesdanmarks enfant terrible havde vakt opsigt i en større offentlighed. Ad flere omgange havde den aarhusianske forsker lænet sig op ad advarsler og en fyreseddel på grund af angivelig ukollegial, nærmest mobbende adfærd. Rømer havde længe været en sten i skoen, fordi han havde bragt sin grundlæggende uenighed med det lukkede pædagogiske miljø – f.eks. om den nu kuldsejlede folkeskolereform – ud i det offentlige rum. For var det ikke en ideologisk betinget afskedigelse under dække af en sparerunde? Hvorfor kunne det store universitet i provinsen, der har en milliardomsætning, ikke finde sølle 5 mio. på budgettet, så i alt syv varslede afskedigelser – med Rømer som den mest prominente – kunne trækkes tilbage? 

Avisartikel
Jyllands-Posten
13/04/2024
Ingen digital udgivelse

Vær på forkant med Danmarks nye værdipolitiske tænketank.