Et “situationship” er et seksuelt eller romantisk forhold uden forpligtelser – en type forhold, der har vundet udbredelse i den moderne datingkultur. I en klumme i Politiken mener Emilie Olesen, at situationshippet er et feministisk problem, fordi mænd fortrinsvis er omsorgsforbrugere i situationships og kvinder er omsorgsgivere. »Patriarkatet har fået endnu et rum at udfolde sig i«, skriver hun. Det er en oplagt analyse. Mænd har større interesse i uforpligtende sex end kvinder, og derfor må det være til mændenes fordel og kvindernes ulempe, når den seksuelle kultur sættes fri. Frigørelsen skaber et seksuelt “patriarkat”, hvor mænd sætter grænserne for relationerne, hvor de ønsker dem – efter det seksuelle og inden det forpligtende.
Alexander Sokol analyserer “situationship”-fænomenet i Politiken.

Politiken
Kommentar
12/04/2024
Link

Vær på forkant med Danmarks nye værdipolitiske tænketank.