Det er påskeuge, og var det ikke for ferien, ville det efterhånden være lidt af en hemmelighed. Denne højtid, som i princippet burde være vores vigtigste, har trange kår. Og i dele af landet er det vel mere synligt, at vi også befinder os i muslimernes Ramadan-periode.

Det skal ikke ligge muslimerne til last. Det er os, den er gal med. Det er i vores forhold til vores rødder, problemet ligger gemt. Og forholdet er, at mange slet ikke har et forhold. Vores forhold til påsken er ikke, at vi er imod den, eller at vi hader den. Nej, vi er slet og ret ligeglade. Det er en ansamling af helligdage, som vel kan give et lille pusterum og måske en tur i Lalandia, hvis man har råd. En dag ryger en eller flere af disse helligdage måske endda. Sådan skriver Christian Egander Skov, konsulent hos Prospekt.

Kommentar
Berlingske
26/03/2024
Link

Vær på forkant med Danmarks nye værdipolitiske tænketank.