På DR kan man for tiden se en miniserie om Helle Thorning-Schmidt. Den går lidt for meget op i Gucci-tasker osv., men der er en interessant pointe, som jeg vil notere via en lille om lidt. Det hele handler om, hvordan både socialdemokratiet og SF blev opslugt af konkurrencestatens ideologi. Thorning stod på partiets såkaldte højrefløj. I de første år fra 2005 var især Henrik Sass-Larsen hendes væbner, men også Bjarne Corydon arbejdede sig efterhånden til indflydelse som ny stabschef for partiet. Både Sass-Larsen og Corydon deltager i tv-serien. Da man sagde ”højrefløj” i slut-00’erne, tænkte man ikke på klassisk liberalisme eller konservatisme. Tværtimod tænkte man på Fogh Rasmussens globaliserede konkurrencestat. Samfundets liberale institutioner blev i disse år omdannet til ukendelighed, skriver Thomas Aastrup Rømer, seniorrådgiver hos Prospekt.

Kommentar
Kontrast
25/03/2024
Link

Vær på forkant med Danmarks nye værdipolitiske tænketank.