En helt vild uge med bedrag og benægtelser. Det kunne lyde som den forgangne uge i dansk politik, hvor et højt profileret venstremedlem, Mads Fuglede, skiftede parti til Danmarksdemokraterne. Det kom som en bombe og ramte Christiansborg som lynet fra en klar himmel tirsdag morgen. Uden forudgående varsel sprang nyheden. En nyhed kun de færreste forinden havde kendskab til. Den nu tidligere partifælle, Folketingets formand, Søren Gade, sad intetanende til en konference på Christiansborg ved siden af statsministeren, der heller ikke vidste noget om, at regeringens indenrigspolitiske flertal med ét var forsvundet. Mads Fuglede havde heller orienteret sin nu tidligere partiformand om sit partiskifte. Venstres formand, forsvarsminister Troels Lund Poulsen, blev fanget om ikke på det forkerte ben, så i hvert fald overrasket, da han næsten samtidig med, at bomben sprang, landede i det sydlige Tyskland. Tydeligt var det, at en ny uge i dansk politik var begyndt med bedrag og måske forudgående benægtelser. Sådan skriver Morten Bangsgaard.

Kommentar
Sjællandske Dagblade
23/03/2024
Ingen digital udgivelse

Vær på forkant med Danmarks nye værdipolitiske tænketank.