På et pressemøde i onsdags fremlagde regeringen de tiltag, som man vil indføre for at styrke det længe forsømte forsvar. Foruden en investering på 40,5 milliarder kroner og en forlængelse af værnepligten fra fire til 11 måneder er et centralt element i forslaget at indføre værnepligt for kvinder. Som Mette Frederiksen sagde: »At værne om sit land er altså noget af det mest ærefulde, man kan gøre. Derfor foreslår regeringen i dag, at vi udvider værnepligten, gør ansvaret større og opgaverne flere. Og så foreslår vi en fuld ligestilling mellem kønnene.« Fuld ligestilling mellem kønnene. Ak ja. Bered Dem på en gammeldags, men til gengæld også ærlig kommentar – for stod det til mig, skulle værnepligten tværtimod udvides betragteligt, så stort set alle unge, danske mænd kom igennem den.
Prospekts juniorkonsulent Signe Wolff Ravneberg i Berlingske.

Kommentar
Berlingske
20/03/2024
Link

Vær på forkant med Danmarks nye værdipolitiske tænketank.