Engang fandtes der en stærk tradition for kirkelig konservatisme. I sidste halvdel af 1800-tallet og ind i det nye århundrede var den en intellektuel og religiøs magtfaktor. Den var en stærk modvægt til tidens tanker om frigørelse, fritænker og fremskridt.

De tabte kampen ikke blot i samfundet, men også i kirken. I dag er de næsten glemt.

Den kirkelige konservatisme var tegnet af skikkelser som biskopperne Mynster og Martensen og den teologiske professor Henrik Scharling. De afviste lidenskaben til fordel for grebethed, der rummede både trosiver og mådehold.

Det var den fælles holdning, der bandt dem sammen i et forsvar for et Danmark funderet på en kristen kultur.

Historiker, dr.phil. Jon A.P. Gissel, forfatter til den anmelderroste Konservatisme og kuturkamp fra 2014, genopdager i denne bog de fortrængte kristne konservative og deres idéer, som også rummer et budskab til os i dag.
 

Køb bogen her

 

Vær på forkant med Danmarks nye værdipolitiske tænketank.