”Det handler ikke kun om dig. Det handler (også) om alle andre end dig. Det handler om generationer af mennesker – et bånd mellem de døde, de levende og de endnu ufødte. Og ud af dette generationsbånd er der en forståelse af at være en del af noget større, af et forpligtende fællesskab, som fordrer en dybere ansvarlighed”, udtaler direktør Søren Peter Hansen ved præsentationen af et nyt projekt om den grønne dagsorden.

Tænketanken Prospekt arbejder i Programmet for etik og værdibaseret udvikling for at fastholde en etisk refleksion som udgangspunkt for en værdibaseret samfundsudvikling.

I dette program arbejder Tænketanken Prospekt også bredt med bæredygtighed, den grønne dagsorden, den grønne omstilling, blandt andet ud fra et forvalter-perspektiv, der udspringer af førnævnte generationsbånd og forbundetheden mellem mennesker og jorden.

Dette perspektiv handler om at finde den rette balance, at arbejde for at menneskers nuværende mål og levevis ikke bliver på bekostning af kommende liv og arter.

Pressemeddelelse
Ritzau
19/01/2024
Link

 

Vær på forkant med Danmarks nye værdipolitiske tænketank.