Det er for tidligt at afskrive SVM-regeringens betydning på længere sigt. Sådan lyder en af konklusionerne i et notat fra Tænketanken Prospekt. Notatet er udarbejdet af historiker, ph.d. Christian Egander Skov og giver en status på SVM-regeringens skæbne efter det første år.

”Man kan ikke komme udenom, at regeringen befinder sig i en vanskelig situation. Den har kun støtte fra omkring en tredjedel af vælgerne. Tilliden til regeringen er også styrtdykket. Samlet set tegner det et billede af en regering, som faktisk agerer på baggrund af et skrøbeligt mandat. Ikke mindst i lyset af det ambitionsniveau, den lagde for dagen i sit regeringsgrundlag.”

Regeringen kan dog allerede nu have fået betydning på den lange bane.

Pressemeddelelse
Ritzau
14/12/2023
Link

Vær på forkant med Danmarks nye værdipolitiske tænketank.