Der er opstået en bred politisk kamp om universiteterne i Danmark. Hvem eller hvad er de egentlig ansvarlige overfor? Sandheden, formidling og fri forskning? Virksomheder og erhvervsliv? Arbejdsmarkedet? 

Men det er ikke kun en kamp om universiteterne – også  universiteterne. Og det rejser talrige spørgsmål hvis besvarelse er afgørende, ikke kun for de akademiske institutioner, men for vores kultur og samfund.

Hvordan påvirker den potentielle trussel om woke-inspireret censur og mulig selvcensur forskningsfriheden og den ånd, der bør herske i auditorierne? Har universiteterne, især humaniora, selv skabt problemer ved at have omfavnet postmodernismen og set bort fra strenge sandhedskriterier i årevis? Er der tale om et dannelsestab? 

Disse er blandt de vigtige spørgsmål når Thomas Aastrup Rømer og Rasmus Ulstrup gæster festsalen på Borchs Kollegium til en samtale om universitets forfatning. 

Thomas Aastrup Rømer er seniorrådgiver i Tænketanken Prospekt og forfatter til bogen Universitetet og dets fjender – livet på Aarhus Universitet og DPU som udkom i februar 2024. Rasmus Ulstrup Larsen er presse- og kommunikationschef i Tænketanken Prospekt, fhv. direktør på Kontrast, og forfatter til bogen Tidens tegn (2020). 

Tid: 30/5 2024 kl. 19-21
Sted: Borchs Kollegium. Store Kannikestræde 12, 1169 København K
Pris: 30 kr.

Link til tilmelding

Vær på forkant med Danmarks nye værdipolitiske tænketank.