Vi får ofte at vide, at vi må betale en pris for vores frihed. At vores samfund, organisationer og familier bliver mest udviklede, trygge, rige og effektive, hvis vi giver køb på en del af vores frihed og i stedet lader os regulere og lede af andre.

Med baggrund i sin nye bog Ufrihedens pris (2023) argumenterer antropolog Dennis Nørmark for, at vi har fået vendt tingene på hovedet. I virkeligheden er det ufriheden, der er bekostelig, og friheden der har et større potentiale, end det vi har fået at vide.

Men hvordan gik det til, at vi fik et menneskesyn præget af mistillid? Hvorfor overgav vi velvilligt kontrollen til nogle andre? Og hvad er det, vi går glip af, når vi bliver mindre frie til at bestemme selv – i vores samfund, i vores organisationer og i vores familier?

Arrangementet er arrangeret af Tænketanken Prospekt i samarbejde med FOF Aarhus og Dokk1.

Tid: 5/3 2024 kl. 19
Sted: Dokk1, Hack Kampmanns Plads 2, 8000 Aarhus C
Pris 50 kr.

Link til tilmelding gennem FOF

Vær på forkant med Danmarks nye værdipolitiske tænketank.