I dagens ”nutidskultur” skal alting være funktionelt, give mening og gå hurtigt. Dagsordenen skifter konstant, og hvis man ikke er først med det nyeste, falder man bagud i det store kapløb.

Eller – det tror vi i hvert fald! For uden en bevidsthed om vores historie ved vi ikke, hvad vi kommer af, og hvor vi er på vej hen. Det gælder for det enkelte menneske, og det gælder for samfundet, ifølge samfundsforsker Michael Böss.

Derfor er det alarmerende, når vores politikere ikke længere mener, at viden om for eksempel demokrati og kristendom hører hjemme på landets læreruddannelser. Eller når de ikke kan finde penge til markering af jubilæer for centrale begivenheder i Danmarkshistorien. Historieløsheden blandt den politiske og kulturelle elite er efterhånden så omfattende, at det er på tide at sige fra. For det gør os eksistentielt sårbare.

Kom til tankevækkende foredrag og bliv klogere.

Arrangementet er arrangeret af Tænketanken Prospekt i samarbejde med FOF Aarhus.

Arrangementet finder sted d. 13/03 2024 kl. 19-21
Særpris 50 kr.
Link til tilmelding

Vær på forkant med Danmarks nye værdipolitiske tænketank.