Visdom er et ord, vi bruger sjældent i dag. Men denne dag kigger vi nærmere på, om og hvordan visdom er relevant i dag.

Som menneske tilegner vi os viden og opøver færdigheder. Vi træner vores intelligens. Vi udforsker og finder vores evner. Vi træner, øver og optimerer. Men visdom er noget andet end dette. Visdom er mere noget, man er. Mens viden, evner, færdigheder og intelligens er noget, man har.

Der er ikke nogen entydig definition på visdom. Men flere kredser om, at en vis person har en vis dømmekraft. At en vis person kan kendes på handlinger eller udtalelser, små som store, der efter lang tid og grundige undersøgelser kan billiges af mange.

Spurgte man den antikke filosof Sokrates, om hvad karakteregenskaben ’visdom’ handlede om, så understregede han, at det var menneskets evne til at kende sin begrænsning.

Men kan vi overhovedet bruge visdom til noget i dag? Hvem udviser visdom og hvorfor? Og kan man selv leve efter at fremme visdom i sit eget eller i sine medmenneskers liv? Vi undersøger visdom med forundring og nysgerrighed, for at se om der er noget, vi i den fælles samtale kan blive klogere på og tage med os videre i livet.

Program:
17.45: To sange fra Højskolesangbogen
18.00: Fællesspisning på Godsbanen
19.00: To fællessange og oplæg

Visdom – liv, læring og dannelse, oplæg ved Thomas Rømer, lektor og seniorrådgiver ved Tænketanken Prospekt.
Oplæg ved anden medvirkende – bliver senere annonceret her på hjemmesiden.
Herefter fælles samtale.
19.45: Pause
20.00: Videre samtale og spørgsmål fra salen
21:00: Afslutningssange og tak for i aften

Om deltagerne:
Søren Peter Hansen er direktør i FOF Aarhus. Han beskæftiger sig med folkeoplysning i alle dets aspekter. Tidligere har Søren Peter Hansen dels arbejdet som præst, dels med kommunikation og dels i det danske forsvar. Søren er desuden direktør i Tænketanken Prospekt.

Thomas Rømer er ekspert i skoleforskning. Han arbejder som seniorrådgiver ved Tænketanken Prospekt.

Tid: 11/3 2024 kl. 17:45
Sted: Godsbanen, Skovgaardsgade 3-5, 8000 Aarhus C
Pris 150 kr.

Link til tilmelding gennem FOF

Vær på forkant med Danmarks nye værdipolitiske tænketank.